Презентация / Описание / Каталог / Новости / Контакт
умный дом
Domintell
Хай-Тек Хаус




Новости компании «Хай-Тек Хаус»

Репортаж о умном доме на телеканале Интер

Автоматизация жилья вызывает всё больший интерес. Времени, когда новые технологии станут привычными в нашем быту, предшествует популяризация и реклама. Необходимо максимально доступно показать преимущества: комфорт и безопасность, престиж и экономию, которые привносят в жильё современные технические средства. Для этого мы используем и телевидение.

Текст сюжета:

Піймати злодія, не давши йому навіть торкнутись того, що нажито непосильною працею, може ваш дім. Звісно, якщо не пошкодуєте коштів на його інтелект, тобто встановлення різноманітних датчиків, які оперативно опрацюють інформацію і швидко виявлять наявність чужого.

Назва системи "Розумний дім виправдана: без вас він і грабіжника затримає і міліцію викличе. А ось із такого GSM-модуля надішле на ваш мобільний повідомлення про інцидент.

Встановлення найпростішого елементу, скажімо встановлення системи запобіганню затопленню обійдеться в середньому 300 доларів. За більший фаш – сума вища. Володимир Федощук (генеральний директор компанії Hi-Tech House): "Середня система для трикімнатної квартири може коштувати в районі 5000 доларі.. ..В неї входитиме і керування світлом в усіх приміщеннях – плавне включення/ виключення, в неї входитиме і система клімат-контролю, і система безпеки, інтегрована система безпеки для контроль проникнення в приміщення."

Система яка обладнана найпотужнішим інтелектом обійдеться в кілька сотень тисяч доларів. Тут датчики вже розпізнають членів родини, їх настрій, вмикають відповідну температуру, освітлення музику. Мало того – такий будинок "вундеркінд" вчасно нагодує ваших чотирилапих друзів, а спеціальні системи в холодильнику фіксуватимуть відсутність певних продуктів, і оперативно замовлятимуть їх в Internet-крамницях. Навіть якщо ви не довіряєте надсучасній електроніці, можете стежити за своїм помешканням власним оком.

Михаил Ветринский (ЧП Ковчег): "Если система позволяет, если в системе есть для этого разрешение, человек может даже с другого конца земного шара включить, выключить.. При необходимости устанавливаются web-камеры, которые передают либо реальное видео, либо слайды, т.е. можно посмотреть, что в доме происходит". Замінити окремі механізми системи на простіші, а отже дешевші не вийде: кожен датчик не просто вимикач, а інтелектуальна машина, і чим більше функцій вона виконую, тим дорожче коштує.

Михаил Ветринский (ЧП Ковчег): "Скажем канал включения выключения может стоить 20 долларов, а плавно включить/ выключить свет может стоить уже 50 долларов. Т.е. В зависимости от тех функций, которые мы закладываем, определяется эта стоимость".

Допоможуть інтелектуальні технології і заощадити. Регулюючи подачу води та електроенергії до помешкання, ви можете ви можете скоротити фактичні витрати на 30, а то і 50 відсотків. Щоправда окупиться така система в середньому за 15 років. Та, якщо розумний дім перешкодить пограбуванню, або "Світовому потопу" у вашій оселі, термін може скоротитись і до місяці.

Источник информации: ТРК Интер: inter.ua

Handle
your well-been